Happy B-day!




Jag har världens bästa man,
Kan inte beskriva hur mycket jag älskar dig ♥


Jag har haft en helt perfekt födelsedag. Familjen är och hälsar på i stugan och stannar tills fredag eller lördag.
Imorgon ska vi boka in en lite överraskning, ni får reda på det när allt är bestämt. Ska bli spännande, håll tummarna på att vi får hem "de" om ca 1-2 veckor.
Blir mer skrivande imorgon, är en trött kvinna.
Sov gott alla!


Coolast i röda havet


Utökning IGEN....





Tack Nicole med familj för dessa underbart fina katt-tjejer.
Nu hoppas vi innerligt att odjuren i väggarna försvinner!

Annars har vi haft en riktigt bra dag, väldigt varmt och äntligen är vi helt klara med utgrävningen av trädgårdslandet.
Victor hotade med att putta i mig i poolen så jag tog mitt egna initiativ till att gå självmant med kläderna på rakt ner i det iskalla vattnet. Kan inte direkt påstå att det är behagligt att bada där ännu, endast 10 grader. Vi tog oss en välbehövlig fika som bestöd av en bit choklad och god dricka. 
Victor som fick en rolig idé om att lära sig cykla enhjuling på trädäcket runt poolen visade sina kunskaper och plums så låg han där med kläder och skor.

Nu ligger vi i soffan och bara myser med våra nya bebisar!
Hejsvejs så länge

Plus en extra i familjen





Då har vi fått äran att passa kära Balto som är en av mina föräldrars hundar. Han är en blandras mellan Alaska Malamute och schäfer/rottweiler. Han blir nog, om jag inte har fel för mig 4 år i år.
Vi får hoppas att han orkar stå ut med valpiga Maiha.

Victor har cyklat till jobbet så jag har nästan hela eftermiddagen på mig att fixa klart vårat trädgårdsland.
Det blir ett kort, väldigt kort inlägg. Jag vill ut i det fina vädert och börja gräva.

Hejsvejs så länge

Röda havet



Vad ska man säga, var precis ute och gick en runda funderade på fiskar och sådär, och kunde inte släppa detta vattnet, där kunde man bara hoppa i så såg man  Anemonfiskar (Nemo), koffertfiskar och Drakfiskar. Vi var även lyckligt lottade att på endast 1.5 meters djup kunna följa med ett stim bläckfiskar. Det var livet därnere vad mer kan man säga. Hur som helst jag gick därute i kylan med min (trötta) hund i släptåg och bara drömde mig bort.
Men jag kan tyvärr fortfarande inte sova. 

Rock Band 2

På Måndag kommer spelet, Rock Band 2 hem. Lite goda nyheter trots allt:D


Blommor, magont och latmissbruk

En hemsk vecka börjar lida mot sitt slut, nu är det snart dags för en (förhoppningsvis) roligare helg. Vi har tyvärr fått skippa träning denna vecka, förutom i måndags då vi lyckades kämpa oss igenom 5 kilometers rundan runt grannarna. Vilket inte alltid är så lätt med magont och en hund runt magen.
Latmissbrukare står det nu mera i våra pannor, då det är ungefär vad vi har gjort denna veckan, Båda två har haft ont i magen men ändå lyckats jobba igenom dags uppgifterna. Idag städade vi hela huset, det tog i och försig hela dagen med det vart det värt, nu kan vi tillochmed ta hit besök, vilket alltid är trevligt.
Blommor har det såts och mera ska inhandlas imorgon fredag, vilket kommer att bli urkul.
Nu är det bara en lång natt som väntar med lite sömn och mycket vatten, då jag faktiskt har haft problem med att sova under några dagar. Men vi får hoppas att vi snart mår bättre,så att vi snart kan träna och  Poolen börjar ju bli lite varmare, den är uppe i hela 7 grader nu (vilket inom parantes inte är så varmt) och det stiger snabbt, så snart kan man med dräkt på träna lite där med.

Selma är fortfarande borta och vi antar att räven har varit här och skrämt henne, då vi en natt glömde stänga dörren till ladan.

Hoppas allt är friska och fräscha och får en trevlig natt framför sig.

Lite bilder

Här kommer några bilder som vi tagit detta året.



En vit Stockros, fotograferad i Hurghada Egypten.



En tidig morgon i Hurghada.



Victor med kameran i fokus.



Två fina Kejsarfiskar.


Selma?



Vi är lite smått oroliga över vart denna fina tjejen har tagit vägen. Hon har varit borta i cirka en vecka nu och det är ganska olikt henne att försvinna bort en längre tid från gården. vi hoppas att hon är oskadd och bara är ute och vigdar sina vyer.
Kanske blivit kidnappad vem vet? Vi önskar att hon snarast kommer hem, är ledsna i ögonen!
Ska ut på en liten runda imorgon och se om vi kan hitta henne.

Vem är Vicmiks?

Två unga människor i en ganska underlig värld utan leksaker och snuttefilt!

Här är vårt liv och våra intresse i en snabb presentation.

Apparat dykning är något som Victor är ganska ny med, Mikaela tog sitt Open Water certifikat 2004 och har sedan dess utbildat sig till Rescue diver och ska inom kort gå Dive master kursen när tillfälle ges. Victor har änsålänge bara tagit Open Water Cert. vilket gjordes i Januari 2009. Men båda två har fridykt i många år, och det är just detta som båda två tycker är roligast.

Fotografera är något som båda två gör aktivt både under och över vattenytan. Eftersom fotograferingen oftas sker i naturen är detta något som helt automatiskt blev ett stort intresse och inriktning. Vi är mycket involverade i miljö juridiken och båda två läser just nu en 4 Hp kurs på distans under ledning av Gävle Universitet. Detta är något som båda två drömmer om att jobba med i framtiden.

Vi har valt att bo sätta oss i ett stort hus på landet tillsammans med vår 8 månader(22 april 2009) gamla hund Maiha som är energin i våra liv. vi har även två degusar  som heter Ufo och Lucifer som är så goda att titta på att man ibland bara kan stå där och skratta åt deras busande, men man ska aldrig störa när dem solar. Vi har även två katter, Salmiak och Selma som bor ute i vår lada, vilket gör att de är "ute" katter året om.

Vad gör vi då om dagarna.?
Jo vi är ganska lyckligt lottade då vi har pool, så att vi alltid kan träna fridykning när vi vill, samt att vi har enormt fina skogs stigar som gör att man egentligen vill springa hela tiden. Vi har ett stort trädgårds land där vi odlar vad man kan tänkas att behöva, Morötter, Rädisor, potatis etc. vi håller även på att inreda hönshuset vilket tar sin lilla tid.

Vi tränar löpning tre dagar i veckan, och varvar detta med olika sorters landpass. Bland annat koldioxidstolerans (vilket är en typ av andningsträning för att utöka mängd syre du kan ta upp i lungorna per andetag), Intervaller och styrketräning. Så fort sommarperidoden infaller hade vi tänkt att starta upp simträningen igen.